Titanic en het verhaal erna (2014)

Titanic, het verhaal erna - de musicalIn 2014 werkte Stichting Music met scriptschrijver en regisseur Michael Kroegman. Met hem maakten we een zelfgeschreven en zelfgecomponeerde musicalvoorstelling over de Titanic. De musical ging niet alleen over de droomreis naar Amerika die te vroeg eindigde, maar ook over wat de Titanic nu nog betekent. De kijker werd meegenomen van het Titanic-museum in Dublin terug in de tijd naar de verschillende dekken en zalen in de Titanic en weer terug. Welke personen zaten er op het onzinkbare schip, welke verhalen zijn er nu nog over hen bekend?

De voorstelling Titanic en het verhaal erna is geschreven door Michael Kroegman. De muziek werd gecomponeerd door Jarno Scholten en Robin Eenkhoorn. Jarno Scholten maakte ook de arrangementen voor koor en orkest en had de muzikale leiding tijdens de voorstelling.

De “gids uit het museum” Mariël Doedens maakte een compilatie van beelden uit deze musical: